Ο όρος βιολογικό τρόφιμο, αφορά τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούνται παράγονται επεξεργάζονται μεταποιούνται και εμπορεύονται διάφορα προϊόντα.
Ζωικής αλλά και φυτικής προελεύσεως προϊόντα με βάση συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές παράγονται και κυκλοφορούν στο εμπόριο και στις αγορές, με βάση την πιστοποίηση και τον έλεγχο εγκεκριμένων οργανισμών με σκοπό την επιβεβαίωση των τηρούμενων προδιαγραφών.
Πολλές έρευνες έχουν διεξαχθεί με σκοπό να αποδείξουν τη θρεπτική αξία των βιολογικών τροφίμων και οι έρευνες αυτές έχουν ως βάση τη θρεπτικότητα και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.
Βάσει νόμου στα βιολογικά τρόφιμα απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση συντηρητικού, εμπλουτισμού με γλυκαντικά, χρωστικές και ενισχυτικές γεύσεις, πρόσθετα και φυσικά εντομοκτόνων και χημικών άλλων ουσιών.
Οι καταναλωτές πίνουν ολοένα και περισσότερο να προτιμούν τα βιολογικά από τα συμβατικά τρόφιμα λόγω των πολύτιμων χαρακτηριστικών που τα ξεχωρίζει.
Με λίγα λόγια τα βιολογικά τρόφιμα συμβάλλουν στην υγιεινή καθημερινή διατροφή και προετοιμασία γευμάτων καθώς θεωρούνται πολύ καλή τροφή λόγω απώλειας βλαβερών υπόπτων ουσιών.
ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ